• img1
  • img2
  • img3
  • img4
  • img5

Καθιερωμένες Εκδηλώσεις

 

 

Εκκλησιασμός στην Σχολή-20/04/2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Απο την εκδήλωση της 1ης Απριλίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άσκηση Πολιτικής Άμυνας-29/03/2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Απο την εκδήλωση της 25ης Μαρτίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εκδήλωση Μνήμης και τιμής για τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο-19/01/2016

 

Ο Μακάριος ήταν  ο πρώτος  ηγέτης της Κύπρου και άφησε ανεξίτηλη της σφραγίδα του σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής στην Κύπρο. Κάθε χρόνο τιμάται η μνήμη του σε σχολικές εκδηλώσεις. Μέσα απο αυτή την σχολική εκδήλωση πληροφορούνται οι μαθητές πτυχές του ρόλου και του έργου του. Μαθητές αναφέρθηκαν στο έργο του και στα χρόνια του παρουσιάζοντας κείμενα απο ιστορικές αναφορές. Χρησιμοποιήθηκε επίσης αρχειακό ηχητικό και οπτικό υλικό, και παρουσιάστηκαν οι κρίσιμες περίοδοι της ιστορίας της Κύπρου όπου ο Μακάριος ήταν πρωταγωνιστής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κόψιμο Βασιλόπιττας-14/01/2016

Με την νέα χρονιά κόπηκε και η Βασιλόπιττα της Σχολής σε μιά σύντομη και ευχάριστη συνάντηση των καθηγητών και του υπόλοιπου προσωπικού της σχολής. Η τυχερή για το 2016 είναι η καθηγήτρια φιλόλογος κα Στέλλα Μαλλοτίδη. Την Βασιλόπιττα έφτιαξαν οι μαθητές του κλάδου ξενοδοχειακών μέσα στα πλαίσια της μαθητικής τους εξάσκησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χριστούγεννα Χριστούγεννα-Τρίγωνα Κάλαντα-23/12/2015

 

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή χαράς και ξεγνοισιάς που την ίδια στιγμή μας ωθεί να επαναπροσδιορίσουμε και να σκεφτούμε την πορεία μας. Η κατάνηξη δημιουργήθηκε με την απλή εκκλησιαστική λειτουργία, κάτι που δεν συνηθίζεται, αλλά έγινε ειδικά για τις ανάγκες του σχολείου μας. Ακολούθησε ένα εξαιρετικό θεατρικό δρώμενο στο πνεύμα της εποχής, ευρηματικό στην απλότητα του και μοναδικό στην σύλληψη και εκτέλεση του απο τους μαθητές. Η κλήρωση στο τέλος έδωσε την χαρά και ξεγνοιασιά με την οποία αποχαιρετιστήκαμε μαθητές και καθηγητές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εκδήλωση Μνήμης Πολυτεχνείου-17/11/2015

 

Η μνήμη για την θυσία των φοιτητών του  Πολυτεχνείου συντηρείται μέσα απο αυτή την εκδήλωση. Οι μαθητές θυμούνται και αναγνωρίζουν μελανά σημεία της ιστορίας τησ Ελλάδας. είναι μία ημέρα περισυλλογής θυμούμενοι την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εκδήλωση για 28 Οκτωβρίου 1940-27/10/2015

 

Η εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου είναι η 2η σημαντική καθιερωμένη σχολική εκδήλωση. Σε αυτή την εκδήλωση ορίζονται οι λαβαροφόροι του σχολείου μαζί με τους παραστάτες. Φέτος η εκδήλωση ήταν ιδιάιτερα πλούσια αφού η ορχήστα και χορωδία ήταν πολυμελής και το θεατρικό δρώμενο ιδιαίτερα πετυχεμένο. Το χορευτικό συγκρότημα του σχολείου εκτέλεσε χορούς με ιδιαίτερη ακρίβεια. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τοπικοί παράγοντες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εκδήλωση τιμής για 1η Οκτωβρίου-Ημέρα Κυπριακής Ανεξαρτησίας-30/09/2016

 

Η 1η Οκτωβρίου έχει πλέον καθιερωθεί στις συνειδήσεις μας ώς ημέρα της κυπριακής ανεξαρτησίας. Το σχολείο διοργάνωσε μία απλή τελετή για να τιμήσει την κυπριακή ανεξαρτησία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αρχή της χρονιάς με αγιασμό-15/09/2015

 

Όπως κάθε κάθε καινούρια σχολική χρονιά ξεκινούμε με τον καθιερωμένο αγιασμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2014-2015

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955-31/03/2015

Η εκδήλωση της 1ης Απριλίου είχε την δική της ζωντάνια με τον καθαρά κυπριακό της χαρακτήρα. Η εκδήλωση περιείχε θεατρικά δρώμενα και τραγούδια στο πνέυμα εκείνης της εποχής. Το συγκρότημα κυπριακών χορών εκτέλεσε κυπριακούς χορούς απο όλο το ρεπερτόριο. Αντρικούς, γυναικείους, αντικριστούς, σούστα κ.α. Η έκπληξη της εκδήλωσης ήταν η συμμετοχή μαθητή του σχολείου μας, που κατάγεται απο τη Σομαλία. Τραγούδησε με συνοδεία playback τραγούδι απο την χώρα του θέλοντας να ευχαριστήσει την Κύπρο και το σχολείο για την φιλοξενία που του προσφέρει. Χωρίς να καταλαβαίνουμε τα λόγια μας θύμισε Nelson Mandela και επανάσταση. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ 25η Μαρτίου 1821-24/03/2015

Η εκδήλωση τιμής για την 25η Μαρτίου, κάθε χρόνο παίρνει και διαφορετικές διαστάσεις. Φέτος η δουλειά και η αγάπη με την οποία δούλεψαν μαθητές και καθηγητές ήταν εμφανής μέσα απο τα θεατρικά δρώμενα και την πλούσια ορχήστρα και χορωδία. Το χορευτικό συγκρότημα χόρεψε παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς. Η φετινή εκδήλωση φιλοξένησε το συγκρότημα Ποντιακών χορών της ΕΛΔΥΚ. Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι/προσκεκλημένοι του σχολείου. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ 03/03/201

 

Ο Γρηγόρης Αυξεντίου συγκαταλέγεται μέσα στις εντιμώτερες και πιό ηρωϊκές μορφές του αγώνα του 1955. Η θυσία του αποτελεί λαμπρό παράδειγμα του τρόπου λειτουργίας του και τού αλτρουϊσμού του. Η εκδήλωση στο σχολείο έχει στόχο να κάνει τους μαθητές να γνωρίσουν καλύτερα το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν της Κύπρου και να εκτιμήσουν την συνεισφορά ανθρώπων όπως του Γρηγόρη Αυξεντίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΑΚΑΡΙΟ Γ' 19/01/2015

 

Η συντήρηση τής μνήμης και η κατανόηση ιστορικών γεγονότων και προσώπων είναι ένας απο τους στόχους τού σχολείου. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιείται κάθε χρόνο την ημέρα τής ονομαστικής του εορτής, η εκδήλωση μνήμης για τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ'. Η εκδήλωση περιλαμβάνει βιντεοπροβολή και ανάγνωση κειμένων τα οποία βοηθούν τους μαθητές να πάρουν μία γέυση τού παρελθόντος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΨΙΜΟ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015   09/01/2015

 

Δεν νοείται καινούρια ημερολογιακή χρονιά χωρίς το κόψιμο της βασιλόπιτας. Προσβλέπουμε σε μία ομαλή σχολική χρονιά. Μέχρι στιγμής δέν γνωρίζουμε ποιός ήταν ο τυχερός τού νομίσματος!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 23/12/2014

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η χριστουγενιάτικη εκδήλωση. Αυτή την χρονιά ήταν ιδιαίτερα απλή και κατανυκτική, με τρόπο που να συνάδει με το πνέυμα των Χριστουγέννων. Στο τέλος κληρώθηκαν τα δώρα για τους μαθητές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ-17/11/2014

 

Τα γεγονότα του Νιόβρη του 1973 παραμένουν μία κορυφαία στιγμή της σύγχρονης ιστορίας του ελληνισμού. Οι φοιτητές σήκωσαν το ανάστημα τους μπροστά στη στρατιωτική χούντας απαιτώντας ελευθερία. Μέσα απο αυτή την εκδήλωση οι μαθητές γνωρίζουν και ελπίζουμε αντιλαμβάνονται ότι, ό,τι απολαμβάνουμαι σήμερα ήταν αποτέλεσμα αγώνων και θυσιών άλλων γενεών. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940-27/10/2014

 

Η εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου είναι η πρώτη απο τις παραδοσιακές εθνικές επετείους. Φέτος η εκδήλωση περιλάμβανε δρώμενα, (μικρά δραματοποιημένα ένθετα) που απέδωσαν τα νοήματα πιό παραστατικά. Σε αυτή την εκδήλωση ορίζονται οι σημαιοφόροι και παραστάτες που εκπροσωπούν το σχολείο στις παρελάσεις. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την χορωδία και ορχήστρα ήταν πλούσιο. Το χορευτικό συγκρότημα χόρεψε στο τέλος διάφορους παραδοσιακού χορούς.