• img1
  • img2
  • img3
  • img4
  • img5

Δραστηριότητες-Εκδηλώσεις

 

 

ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ 

Πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Μαρτίου 2021, στην κεντρική είσοδο  της Α΄ ΤΕΣΕΚ Λευκωσίας, έκθεση κοσμημάτων, τα οποία με πολλή φροντίδα, ζήλο και μεράκι δημιούργησαν μαθητές της Ειδικότητας: Σχεδιασμός και Κατασκευή Κοσμήματος. Όλα τα κοσμήματα ήταν διαθέσιμα  προς πώληση και τα έσοδα  από αυτή την εκδήλωση προσφέρθηκαν  για στήριξη και ενίσχυση των άπορων μαθητών της Σχολής μας.  

Με πολλή φαντασία και δημιουργικότητα οι μαθητές αυτής της ειδικότητας, στο πλαίσιο της τριετούς φοίτησής τους στη Σχολή μας, εφαρμόζουν παραδοσιακές και μοντέρνες τεχνικές κατασκευής κοσμημάτων. Μεταφέρουν, κατόπιν έρευνας στο σχέδιο,  σε ασήμι, χαλκό και  μπρούντζο, σχέδια και ιδέες για την κατασκευή κοσμημάτων, προκαλώντας για το τελικό αποτέλεσμα την γενική αναγνώριση και τον θαυμασμό.  

                

 

200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ

1821-2021

 Η Α΄ Τεχνική & Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Λευκωσίας «ντύθηκε» στα γαλανόλευκα.

Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού μετά από τέσσερις αιώνες κατοχής στη χώρα. Η Ελληνική Επανάσταση υπήρξε σταθμός στην ιστορία του νεότερου Ελληνισμού, αφού οδήγησε στη δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

Η Α΄ ΤΕΣΕΚ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ τιμάει τα 200 χρόνια εθνικής παλιγγενεσίας με έναν εντυπωσιακό τρόπο. Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, φωταγωγήθηκαν συμβολικά ένα σχολείο σε κάθε επαρχία με τα εθνικά χρώματα της Ελλάδας.

Για την επαρχία Λευκωσίας επιλέγηκε η Α΄ ΤΕΣΕΚ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, λόγω της κεντρικής και  περίοπτής της θέσης, καθώς και, τιμής ένεκεν, το εμβληματικό ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.

Με εντυπωσιακό φωτισμό, η σχολή μας «φόρεσε» τα γιορτινά της, χρωματίστηκε στα γαλανόλευκα και  υπομιμνήσκει σε όλο τον κόσμο, που εισέρχεται στην πόλη της Λευκωσίας, το μήνυμα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

 

Επίσκεψη μαθητών και καθηγητών απο το Τεχνικό Λύκειο Καλαμάτας-12/04/2016

Ομάδα μαθητών και καθηγητών απο το Τεχνικό Λύκειο Καλαμάτας επισκέφτηκε τη σχολή. Το κλιμάκιο απο τηνΚαλαμάτα βρέθηκε στην Κύπρο στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+. Οι μαθητές φοιτούν στους αντίστοιχους κλάδους της Μηχανικής αυτοκινήτων γι'αυτό και ξεναγήθηκαν στα αντίστοιχα εργαστήρια. Ενημερώθηκαν επίσης για συναφή προγράμματα σπουδών. Δήλωσαν εντυπωσιασμένοι απο το επίπεδο της υλικοτεχνικής υποδομής που διαθέτει το σχολείο. Οι μαθητές της σχολής μας είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για αντίστοιχα προγράμματα σπουδών στην Καλαμάτα, και να συναναστραφούν και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που τους ενδιαφέρουν. Στο τέλος της επίσκεψης τους, παρατέθηκε κοκτέϊλ απο τον κλάδο ξενοδοχειακών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσκεψη μαθητών Γ' τάξης σε στρατόπεδο της Ε.Φ.-23/03/2016

Μαθητές της Γ' τάξης επισκέφτηκαν στρατόπεδο της Ε.Φ. στη Λευκωσία. Αυτή η επίσκεψη πραγματοποιείται καθε χρόνο και λειτουργεί προσανατολιστικά. Οι μαθητές μαζί με ομάδα συνοδών καθηγητών ακολούθησαν ένα δομημένο εισαγωγικό πρόγραμμα και είχαν την ευκαιρία να εξακριβώσουν και να απομυθοποιοήσουν διάφορα θέματα σε σχέση με το στρατό και το άμεσο μέλλον τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αιμοδοσία-04/03/2016

Στις 04/03/16 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη αιμοδοσία του σχολείου. Μαθητές/μαθήτριες,  καθηγητές/ τριες  έσπευσαν πρόθυμα να δώσουν λίγο από το αίμα τους. Φέτος η «συγκομιδή» αίματος έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα, ποσότητα ρεκόρ για τα δεδομένα του σχολείου μας. Μια τέτοια δραστηριότητα σίγουρα προάγει τον εθελοντισμό στο μαθητικό πληθυσμό αλλά και στο κοινωνικό σύνολο. Επιβεβαιώνει έμπρακτα την ανάγκη να σταθούμε Αλληλέγγυοι με τον πάσχοντα συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από καταγωγή, φύλο, θρησκεία, τάξη και επάγγελμα!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προσφορά του ομίλου ΕΝΟΡΑΣΗ 08/12/2105

Ο πολιτιστικός όμιλος ΕΝΟΡΑΣΗ που εδρεύει στη Λευκωσία σε πρόσφατη επίσκεψή του στο σχολείο μας, προσέφερε το ποσό των 425€ για τις ανάγκες των άπορων μαθητών μας. Μαζί με το ποσό αυτό, παρέδωσε κιβώτια τροφίμων και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Μέσα από την ιστοσελίδα μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον όμιλο ΕΝΟΡΑΣΗ για την ευγενή αυτή προσφορά του και τη στήριξη που προσφέρει με αυτό τον τρόπο στην Επιτροπή Μαθητικής Πρόνοιας. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διάλεξη εναντίον του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας-04/12/2015

Το πρόβλημα των διαφόρων στερεοτυπικών απόψεων/διακρίσεων/προκαταλήψεων και των ρατσιστικών στάσεων και εκδηλώσεων είναι χρόνιο και διαπερνά πολλές πλευρές της κοινωνικής και εν μέρει της σχολικής ζωής. Ο φετινός, δεύτερος στόχος που έθεσε το Υπουργείο Παιδείας με θέμα ".....η ευαισθητοποίηση των μαθητών/μαθητριών κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας και η προώθηση της ισότητας και του σεβασμού, στο πλαίσιο της εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της ρητορικής του μίσους..." έδωσε την ευκαιρία να διοργανώσουμε με ένα σκεπτικό συνεχούς αντίθεσης σε οποιεσδήποτε ρατσιστικές αντιλήψεις διάλεξη στο σχολείο μας με φιλοξενούμενο ομιλητή τον κ. Κώστα Λυμπουρή. Ο κ. Λυμπουρής, φιλόλογος και συγγραφέας, έγραψε μια σειρά διηγημάτων με τίτλο «Των ημετέρων άλλων», η οποία βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο Νουβέλας/ Διηγήματος για το έτος 2014. Στη συλλογή αυτή κυρίαρχο θέμα είναι ο «Άλλος», με τη μορφή του πρόσφυγα, του μετανάστη ή του περιθωριακού. Ο συγγραφέας με τρόπο πρωτότυπο επιτυγχάνει την αποδόμηση των αρνητικών στερεοτύπων για τον «διαφορετικό» χωρίς ωστόσο να επιχειρείται  οποιαδήποτε προσπάθεια ωραιοποίησης  της κατάστασης, αφού σε ορισμένες λογοτεχνικές ιστορίες φροντίζει να παρουσιάσει μετανάστες και με αρνητικά χαρακτηριστικά. Στη διάλεξη ο συγγραφέας ανέγνωσε δύο διηγήματα της συλλογής του και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με μαθητές/μαθήτριες του Γ’ έτους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνάντηση Διευθυντών Τεχνικής Εκπαίδευσης με Διεύθυνση Τεχνικής Εκπαίδευσης-26/11/2015

Το σχολείο μας λόγω και της κεντρικής του θέσης επιλέγηκε ως χώρος συνάντησης των Διευθυντών των Τεχνικών Σχολών με την Διεύθυνση Μ.Τ.Ε.Ε. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της Τεχνικής Εκπαίδευση, προβλήματα που υπάρχουν, καθώς και η επικείμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση σε προγράμματα, κατευθύνσεις και εξειδικεύσεις της Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Κύπρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παράδοση των μπουφάν με το λογότυπο της Σχολής στους μαθητές Α' Τάξης-20/11/2015

 

Ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας προσέφερε ως δωρεά ένα μπουφάν στον κάθε μαθητή και μαθήτρια της Α΄ Τάξης. Η ενέργεια αυτή αγκαλιάστηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες, αφού το χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προετοιμασία και πώληση εδεσμάτων για ενισχυση του ταμείου προνοίας των μαθητών της σχολής-18/11/2015

Ο κλάδος Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Τεχνών του σχολείου μας με πολύ μεράκι και αγάπη παρασκεύασε εύγευστες πίτσες και hot dog. Τα παρασκευάσματα πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος με σκοπό την ενίσχυση του ταμείου της Μαθητικής Πρόνοιας. Όλοι ανεξαιρέτως αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή. Ωστόσο, αξίζει να δοθούν ιδιαίτερες ευχαριστίες στους μαθητές/μαθήτριες του κλάδου των Ξενοδοχειακών, τους εκπαιδευτές/ εκπαιδεύτριές τους και στα μέλη- καθηγητές/ καθηγήτριες της Επιτροπής Μαθητικής Πρόνοιας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γνωριμία Γονέων-Καθηγητών-11/11/2015

Η γνωριμία και η επικοινωνία γονέων με τους καθηγητές και καθηγήτριες είναι πάντοτε ωφέλιμη και εποικοδομητική. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση γονέων με το καθηγητικό προσωπικό. Στη συνάντηση αυτή οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν για την πρόοδο των παιδιών τους και οι καθηγητές/ καθηγήτριες να ενημερωθούν για τις  ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή/μαθήτριας, ώστε να γίνει κατανοητή η μαθησιακή εικόνα των μαθητών . Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Ευαγόρας Αριστοτέλους, σε σύντομη παρέμβασή του έδωσε το στίγμα της φετινής σχολικής χρονιάς ενώ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων κ. Λάζαρος Λοΐζου ενημέρωσε για τους στόχους και τις δραστηριότητες του φετινού διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου. Στην συνάντηση προσφέρθηκαν εδέσματα με πρωτοβουλία του Συνδέσμου  Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσκεψη Δημάρχου Αγγλαντζιάς κ. Κώστα Κόρτα-30/10/2015

Στις 30/10/2016 ο κ. Κώστας Κόρτας, δήμαρχος Αγλαντζιάς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας. Η Διεύθυνση του σχολείου και το κλιμάκιο της Τοπικής Αρχής αλληλοενημερώθηκαν για τρέχοντα θέματα που επηρεάζουν την τοπική κοινωνία, μέρος της οποίας είναι και η σχολική κοινότητα. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων και η συχνότερη επαφή ανάμεσα στους δύο φορείς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ετήσια Γενική Συνέλευση Μετόχων της Fit Food company-26/10/2015

Η γενική Συνέλευση της εταιρείας Fit Food Company που πραγματοποιήθηκε στις 26/10/2015, ανήγγειλε το κλείσιμο των εργασιών της και του κύκλου ζωής της. Ενημερωτικά, η Fit Food company ήταν η σχολική εταιρεία που κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015, ιδρύθηκε από μαθητές/μαθήτριες του κλάδου Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Τεχνών και είχε σκοπό την παραγωγή και διάθεση στην αγορά υγιεινών κεραστικών εδεσμάτων. Ιδρύθηκε μέσα στα πλαίσια του προγράμματος της Μαθητικής Επιχειρηματικότητας που προσφέρεται από τον οργανισμό Junior Achivement  σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Η εταιρεία έκλεισε αποδίδοντας στους μετόχους το μέρισμα του 15%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αιμοδοσία-20/10/2015

Στις 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις δύο καθιερωμένες αιμοδοσίες που γίνονται στο σχολείο μας. Η αιμοδοσία θεωρείται πια θεσμός στη σχολική μας κοινότητα γι’ αυτό μαθητές/μαθήτριες και καθηγητές/ καθηγήτριες προσφέρουν εθελοντικά το αίμα τους με μόνο γνώμονα τη σωτηρία των συνανθρώπων μας. Η διαφωτιστική εκστρατεία που οργανώνει κάθε χρόνο η Τράπεζα Αίματος και απευθύνεται στους εφήβους βοήθησε πολύ στην ευαισθητοποίηση των μαθητών/μαθητριών. Η κατανόηση της ξεχωριστής σπουδαιότητας που έχει για κάθε άνθρωπο η Αιμοδοσία οδηγεί πλέον στο να είναι η ανταπόκριση μεγάλη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημιουργία πρωτότυπου πανώ για τις ανάγκες ειδικού διαγωνισμού-15/10/2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ενημέρωση απο τον Διευθυντή Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης-08/10/2015

Στο πλαίσιο της προωθούμενης μεταρρύθμισης της εκπαίδευσης, της συνεχούς αναβάθμισης της Τεχνικής Εκπαίδευσης , οι εκπαιδευτές/ εκπαιδεύτριες του σχολείου μας παραβρέθηκαν σε συνάντηση με τον Διευθυντή της Μ.Τ.Ε.Ε. Ο Διευθυντής  ενημέρωσε για όσα συμβαίνουν στο χώρο της Εκπαίδευσης και αντάλλαξε μαζί τους απόψεις. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περπατώ για Υγειινή Ζωή-"Move Week 2015"-22/09/2015

Το αρχαίο ρητό "Νούς υγιής εν σώματι υγιεί" είναι πάντοτε επίκαιρο. Ειδικότερα στις μέρες μας έχει γίνει επιτακτικό, αφού η καθιστική ζωή, οι ξέφρενοι ρυθμοί της εποχής και η έλλειψη άσκησης αποτελούν παράγοντες βλαβερούς για την υγεία του ανθρώπου. Έτσι κάτω από  το σύνθημα «Περπατώ για μια υγιεινή ζωή», στα πλαίσια της Εβδομάδας Κινητικότητας, μαθητές και μαθήτριες μαζί με τους καθηγητές και τις καθηγήτριές τους έκαναν τον γύρο του σχολικού γηπέδου σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν όλοι απέναντι στα οφέλη της άσκησης και σε ένα υγιεινό τρόπο ζωής. Ήταν μια πρωτοβουλία χαράς και ευαισθητοποίησης. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Εκδηλώσεις 2014-2015

 

 

Δενδροφύτευση 03/03/2015

Η αγάπη για το περιβάλλον και η ενίσχυση τού πρασίνου πρέπει να είναι μέσα στις αρχικές προτεραιότητες μας γι αυτό και έγινε εκτενής δενδροφύτευση τού σχολείου την εβδομάδα του δέντρου. Μαθητές και καθηγητές φύτεψαν σε διάφορους χώρους του σχολείου δέντρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παράθεση Προγέυματος σε Ανώτερο Διοικητικό Κλιμάκιο

Υπουργείου Παιδείας  16/01/2015

Στα πλαίσια της προώθησης τού έργου που επιτελείται στην σχολή, προσκλήθηκε για πρόγευμα εργασίας, κλιμάκιο αποτελούμενο απο την ανώτερη ηγεσία της Γενικής και Τεχνικής εκπαίδευσης. Το πρόγευμα πλούσιο, η διάθεση εξαιρετική και η συναντίληψη σε θέματα επικοινωνίας μεταξύ των δύο διευθύνσεων με στόχο την αναβάθμιση τής Τεχνικής εκπαίδευσης εξαιρετική. Σημαντικό γεγονός είναι το ότι οι μαθητές τού ξενοδοχειακού κλάδου που ετοίμασαν και πρόσφεραν το πρόγευμα ήταν όλοι της Α' τάξης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μουσικοχορευτική βραδυά για ενίσχυση ταμείου μαθητών-27/11/2014

 

Για 2η χρονιά οργανώνεται στην αίθουσα ξενοδοχειακών, μουσικοχορευτική βραδυά με συμμετοχή του συνδέσμου γονέων, καθηγητών και φίλων της σχολής. Ο στόχος η συλλογή χρημάτων για το ταμείο απόρων μαθητών. Η εμπειρία της περυσινής χρονιάς βοήθησε ώστε φέτος η βραδυά να είναι ακόμα καλύτερη. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγαλύτερη, η ποιότητα των φαγητών, και της εξυπηρέτησης εξαιρετική. Η όλη οργάνωση δούλεψε ώς ένα μελίσσι. Τρώγαμε χοιρινό στη σούβλα και νομίζαμε ότι ήταν αρνί!!!!! Οι μαθητές και οι καθηγητές του κλάδου ξενοδοχειακών ήταν άψογοι. Οι μαθητές του 2ου έτους είχαν μία πρώτης τάξεως επαγγελματική εμπειρία. Η επιτροπή πρόνοιας ακόμα μία φορά οργάνωσε μία εξαιρετική εκδήλωση. Οι μουσικοί ήταν καθηγητές και φίλοι του σχολείου και κράτησαν το κέφι απο την αρχή μέχρι τέλους. Ευελπιστούμε ότι του χρόνου θα έχουμε και μαθητές μουσικούς να συμμετέχουν στην ορχήστρα. Εξαιρετικοί!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παράδοση Μπουφάν Σχολής, δωρεά απο τον Σύνδεσμο Γονέων-20/11/2014

Το σχολείο, σε συνεννόηση με τον σύνδεσμο γονέων που χρηματοδότησε αυτή την δραστηριότητα, προχώρησε στην αγορά χειμερινών μπουφάν με το λογότυπο και όνομα της σχολής τυπωμένο. Όλοι οι μαθητές πήραν απο ένα τέτοιο μπουφάν. Το σκεπτικό της δημιουργίας ενός τέτοιου μπουφάν είναι ότι βοηθά στην δημιουργία μίας ενιαίας ταυτότητας για τους μαθητές της σχολής. Το σχολείο φέτος φιλοξενεί με πλήρη φοίτηση μαθητές απο την Σομαλία οι οποίοι ζουν στην Κύπρο με καθεστώς οικονομικών/πολιτικών προσφύγων. Τα παιδιά αυτά με χαρά δέχτηκαν το μπουφάν της σχολής. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αιμοδοσία 19/11/2014

Εθελοντική αιμοδοσία οργανώνεται στο σχολείο εδώ και κάποια χρόνια. Μαθητές ιδίως της Γ τάξης, λόγω ηλικίας, αλλά και καθηγητές προσφέρουν αίμα για τις ανάγκες της τράπεζας αίματος. Αυτή η πράξη εθελοντισμού ευαισθητοποιεί τους μαθητές ώς προς την σημασία του εθελοντισμού και της προσφοράς αίματος ειδικά. Για την οργάνωση εργάστηκε η επιτροπή αιμοδοσίας και ο κλάδος ξενοδοχειακών που πρόσφερε τις εγκαταστάσεις. Φυσικά η ευελιξία που επιδεικνύει το κέντρο αίματος, να επισκέπτεται δλδ. τους χώρους αιμολειψίας βοηθά αυτή την διοργάνωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνάντηση Γνωριμίας Γονέων και Καθηγητών 05/11/2014

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οργανώθηκε στις 05 Νοεμβρίου η συνάντηση γνωριμίας γονέων και καθηγητών. Η εκδήλωση αυτή οργανώνεται και στηρίζεται απο τον Σύνδεσμο Γονέων της Σχολής. Η προσέλευση φέτος ήταν ιδιάιτερα αυξημένη πράγμα το οποίο χαροποιεί όλους, αφού έτσι δίδεται η ευκαιρία μιάς πιό καλής συνενόησης και επικοινωνιας σχολείου και γονέων, στοιχείο ακρογωνιαίο, για την ομαλή λειτουργία του σχολικού περιβάλλοντος. Κατα την διάρκεια της εκδήλωσης γονείς και μαθητές είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους καθηγητές και να συζητήσουν την πορεία των μαθητών τόσο απο μαθησιακής πλευράς όσο και απο την άποψη της πορείας στο ευρύτερο σχολικό περιβάλλον.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημιουργία και πώληση πίτσας απο τον κλάδο Ξενοδοχειακών για ενίσχυση του ταμείου άπορων μαθητών του σχολείου-04/11/2014

Το δηλώνουμε απερίφραστα. Απο τον καιρό που δημιουργήθηκε κλάδος ξενοδοχειακών στο σχολείο, πνέει άλλος αέρας. Η δημιουργηκότητα που χαρακτηρίζει την ετοιμασία φαγητού ή γλυκού διαχέεται σε κάθε εκδήλωση. Σε αυτή την εκδήλωση τα παιδιά του κλάδου μαζί με τους καθηγητές τους ετοίμασαν πίτσες που έγιναν ανάρπαστες απο το υπόλοιπο σχολείο. Τα έσοδα μπήκαν στο ταμείο ενίσχυσης άπορων μαθητών. Εξαιρετικοί!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φυσικά η Επιτροπή Πρόνοιας είναι η ακούραστη ενέργεια και ο ιθύνων νούς που σπρώχνει, οργανώνει και συντονίζει αυτές τις εκδηλώσεις

 

 

Ασφάλεια και υγεία στον χώρο εργασίας-Πυρασφάλεια-29/10/2014

Η ασφάλεια και η υγεία στο χώρο εργασίας, είναι ένας απο τους σημαντικούς πυλώνες τού σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος. Αυτός ο πυλώνας είναι παραμελημένος απο την παραδοσιακή κοινωνία γι αυτό και η ύπαρξη αρκετών εργασιακών ατυχημάτων. Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης και της ανάδειξης της σημμασίας αυτού του πυλώνα οργανώθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο απο εξειδικευμένο αξιωματικό της πυροσβεστικής.